ГоловнаПраво

Суд спростував заяву "1+1 медіа" про незаконність обшуків удома в журналіста телеканалу

Суд задовольнив скаргу та зобов'язав повернути Даньку вилучене під час обшуку майно.

Суд спростував заяву "1+1 медіа" про незаконність обшуків удома в журналіста телеканалу
Фото: eadaily.com

Шевченківський районний суд Києва спростував інформацію про визнання незаконним обшуку в журналіста телеканалу "1+1" Дениса Данька, яку напередодні поширила пресслужба групи "1+1 медіа".

Про це повідомляє пресслужба суду.

"27 лютого 2020 року слідчий суддя Шевченківського районного суду м. Києва розглянув скаргу адвоката Здоровця С. В., в інтересах Данька Д. М., на бездіяльність слідчих Головного слідчого управління Служби безпеки України, яка полягає в неповерненні тимчасово вилученого майна", - йдеться в повідомленні на сторінці суду у Facebook.

За підсумками розгляду суддя прийняв рішення задовольнити скаргу та зобов'язати слідчих повернути Даньку майно, вилучене під час обшуку 5 лютого 2020 року.

"Окремо звертаємо увагу, що суддя не давав оцінки законності проведення слідчими зазначеного обшуку", - зазначають у суді.

Нагадаємо, увечері 5 лютого співробітники Служби безпеки України провели обшуки в будівлі телеканалу "1+1" за адресою Куренівська, 18 у Києві. Також СБУ прийшла з обшуками додому до трьох журналістів.

Через обшуки на каналі група "1+1 медіа" звернулася до президента, генпрокурора, голови Верховної Ради та голів комітетів з інформаційної політики та з питань свободи слова, а також до голови СБУ та керівництва Нацради з питань телерадіомовлення.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram