ГоловнаПраво

Вища рада правосуддя дозволила утримання під арештом голови Володимирецького райсуду Закревського

Його підозрюють у неодноразовому отриманні та вимаганні хабарів.

Вища рада правосуддя дозволила утримання під арештом голови Володимирецького райсуду Закревського
Фото: vl.rv.court.gov.ua

Вища рада правосуддя дозволила утримання під арештом судді і голови Володимирецького районного суду Рівненської області Леоніда Закревського.

20 лютого йому вручили підозру у злочині за ч.3 ст. 368 та ч.2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України. Про це повідомили у пресслужбі ВРП.

Суддю Закревського підозрюють у вимаганні хабара в обмін на дії в інтересах людини-давача і в отриманні хабара за вплив на прийняття рішень особи, уповноваженої на виконання функцій держави.

Крім того, є обставини, які дають підстави вважати, що суддя може переховуватися від органів слідства і суду, незаконно впливати на свідків і перешкоджати кримінальному провадженню.

"Мотиви, наведені в поданні, є обґрунтованими, підтверджуються наданими Вищій раді правосуддя матеріалами, які мають факти і докази вчинення суддею суспільно небезпечного діяння, визначеного Кримінальним кодексом України. Подання має обґрунтування необхідності застосування до судді такого запобіжного заходу, як домашній арешт. Порушення гарантій незалежності судді під час розгляду подання немає", - заявила член ВРП Світлана Шелест.

Нагадаємо, 20 лютого Національне антикорупційне бюро повідомило Закревському про підозру в неодноразовому отриманні хабарів через посередника.

За даними слідства, суддя просив гроші за ухвалення рішень в інтересах зацікавлених осіб або за вплив на інших суддів. Йшлося про різноманітні справи, які були на розгляді суду: від адміністративних стягнень за п'яне водіння до повернення арештованого майна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram