ГоловнаПраво

Офіс генпрокурора закрив провадження про замах на Шокіна за допомогою тепловізора

Ще 2015 року було встановлено, що людей у кабінеті генпрокурора неможливо побачити, використовуючи тепловізор.

Офіс генпрокурора закрив провадження про замах на Шокіна за допомогою тепловізора
Виктор Шокин

Офіс генпрокурора закрив кримінальне провадження про замах на вбивство ексгенпрокурора Віктора Шокіна, вчинений нібито за допомогою тепловізора. Про це в Telegram повідомив колишній народний депутат Сергій Лещенко.

За його інформацією, на початковому етапі було допитано 700 свідків, проведено близько десятка слідчих експериментів і судових експертиз. Однак ще 2015 року було встановлено, що за допомогою тепловізора неможливо помітити людей, які перебувають у кабінеті генпрокурора.

Тоді ж було доведено, що з місця скоєння пострілу не можна побачити людей у кабінеті генерального прокурора.

"З 2017 року у справі не відбувалося нічого. У травні 2019 року, після активізації адвоката Трампа Руді Джуліані на українському напрямку, адвокати Шокіна долучили до справи роздруківки з інтернету про тиск Джо Байдена на Петра Порошенка з метою відставки їхнього клієнта з посади генпрокурора", - заявив Лещенко.

Як пише "Українська правда", у пресслужбі СБУ підтвердили закриття справи 28 лютого.

Нагадаємо, в листопаді 2015 року невідомі обстріляли робочий кабінет Шокіна в Києві. Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за фактом замаху.

На той момент головний військовий прокурор Анатолій Матіос натякав, що до замаху на Шокіна можуть бути причетні брати Клюєви. При цьому слова Матіоса про те, що зловмисники використовували тепловізор, оскільки вікна були зашторені, викликали глузування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram