ГоловнаПраво

Суд заочно заарештував екскомандувача Внутрішніми військами Шуляка й ексголову СБУ Якименка

Рішення суду дозволить почати процедуру екстрадиції підозрюваних і заочне розслідування.

Суд заочно заарештував екскомандувача Внутрішніми військами Шуляка й ексголову СБУ Якименка
Станислав Шуляк
Фото: скриншот с Youtube

Печерський районний суд Києва 4 березня заочно заарештував колишнього командувача Внутрішніми військами Станіслава Шуляка й ексголову СБУ Олександра Якименка. Про це повідомило джерело в правоохоронних органах агентство "Українські новини".

Зараз вони переховуються в Росії й оголошені в розшук. Слідство підозрює їх у причетності до організації здійснення тяжких і особливо тяжких злочинів проти активістів Євромайдану в лютому 2014 року.

Рішення суду дозволить почати процедуру екстрадиції підозрюваних і застосувати процедуру заочного розслідування.

Нагадаємо, в травні 2018 року Оболонський районний суд Києва почав допит Шуляка за допомогою відеоконференц-зв'язку як свідка у справі Януковича, обвинуваченого в державній зраді. Шуляка допитували по відеозв'язку з анексованого РФ Криму як свідка сторони захисту. На початку допиту екскомандувач ВВ повідомляв, що живе в Росії і нічим не займається.

У листопаді 2018 року Генеральна прокуратура викликала на допит Якименка у справі про організацію розстрілів активістів Євромайдану, але він не з'явився.

У лютому 2018 року суд дозволив заочне розслідування справ проти керівництва СБУ часів Януковича у справі про розстріли на Майдані.

Якименко втік з материкової частини України від 22 лютого 2014 року. У березні 2015 року йому висунули звинувачення в незаконному оголошенні АТО під час Майдану. Шуляк з літа 2015 року перебуває в розшуку як дезертир.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram