ГоловнаПолітика

Янукович консультувався з Шуляком, коли просив Путіна ввести війська

Оболонський районний суд продовжує допит колишнього командувача внутрішніх військ.

Янукович консультувався з Шуляком, коли просив Путіна ввести війська
Фото: скриншот с Youtube

Колишній командувач Внутрішніх військ Станіслав Шуляк заявляє про консультування екс-президента Віктора Януковича під час написання звернення до президента Росії Володимира Путіна про введення військ в Україну 1 березня 2014 року.

Про це Шуляк сказав під час допиту в Оболонському районному суді Києва, передають "Українські новини".

Шуляк повідомив, що через загрозу своєму життю таємно покинув Україну в ніч на 27 лютого 2014 року. Він виїхав до Ростова-на-Дону (Росія), де зустрівся з Януковичем.

1 березня 2014 року екс-президент консультувався з ним під час написання звернення до Путіна про введення військ в Україну.

"Над цим блоком працювали я і адмірал (екс-начальник Генштабу) Юрій Ільїн ... Зайвих запитань я не ставив", - сказав Шуляк.

Пропозиції Шуляка полягали в тому, що Росія повинна ввести по всій території України своїх військових як миротворців для запобігання сутичкам протиборчих сторін.

"Однією зі сторін конфлікту були незаконні збройні формування, створені опозицією після приходу до влади, і другою - ті, хто з цим не погодився", - зазначив екс-командувач.

При цьому Шуляк визнав, що на момент написання листа до Путіна ніяких сутичок між сторонами конфлікту не відбувалося.

Нагадаємо, сьогодні Оболонський районний суд Києва почав допит за допомогою відеоконференц-зв'язку Шуляка як свідка у справі Януковича, обвинуваченого в державній зраді. Шуляка допитують з анексованого Росією Криму як свідка сторони захисту. На початку допиту екс-командувач ВВ повідомив, що живе в Росії і нічим не займається.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram