ГоловнаПолітика

ГПУ затримала одного з керівників розгону Євромайдану

Екс-чиновник МВС з 2016 року перебував у розшуку.

ГПУ затримала одного з керівників розгону Євромайдану
Фото: СС0 Public Domain

Генеральна прокуратура спільно з поліцією затримали колишнього заступника начальника відділу забезпечення масових заходів управління громадської безпеки ГУ МВС України в Києві, підозрюваного в силовому розгоні учасників акцій протесту в Києві під час Євромайдану.

Про це повідомляють на сайті ГПУ.

Відзначають, що екс-міліціонер з 2016 року перебував у розшуку.

Слідство встановило, що підозрюваний перевищив владу і службові повноваження, умисно вийшов за межі наданих йому прав, свідомо порушуючи норми закону "Про міліцію", Конституції України під час здійснення керівництва підрозділами "Беркут" у ніч з 10 на 11 грудня 2013 року на вул. Інститутській у м. Київ під час силового розгону учасників акцій протесту, яке супроводжувалося насильством, у результаті чого заподіяно тілесні ушкодження 14 особам, скоїв незаконне перешкоджання проведенню зборів і мітингів із застосуванням фізичного насильства, тобто скоїв кримінальні злочини, передбачені ч. 4 ст. 41, ч. 2 ст. 365 (в редакції закону № 3207-VI від 07.04.2011), ч. 4 ст. 41, ст. 340 Кримінального кодексу.

Йому було повідомлено про підозру 10 жовтня 2016 року, а 24 жовтня 2016 року слідство винесло постанову про оголошення його в розшук.

"Після затримання підозрюваного 5 травня 2018 року на підставі зібраних додаткових доказів йому повідомлено про зміну підозри в причетності до організації силового розгону протестувальників у м. Києві 18.02.2014, і інкриміновано вчинення злочинів... проти понад 150 постраждалих", - наголошено в повідомленні.

Підозрюваного доставили до Печерського райсуду Києва для розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою, проте слідчий суддя, незважаючи на раніше наданий дозвіл на затримання підозрюваного, перебування його тривалий час у розшуку, прийняв рішення про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту в період з 22:00 до 06:00.

"Зазначене рішення суду оскаржено в апеляційному порядку", - повідомили в Генпрокуратурі.

Нагадаємо, раніше ГПУ повідомила ще двох екс-"беркутівців" про підозру в розгоні Євромайдану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram