ГоловнаСуспільствоЖиття

У справі про розгін студентського Майдану почали оголошувати обвинувальний акт

На лаві підсудних - 4 екс-"беркутівців" і екс-керівник Управління громадської безпеки ГУ МВС у Києві.

У справі про розгін студентського Майдану почали оголошувати обвинувальний акт
Фото: LB.ua

Шевченківський суд Києва почав слухати обвинувальний акт у справі про розгін студентського Майдану 30 листопада 2013 року. Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Перед цим адвокат "беркутівців" Валентин Рибін подав клопотання про об'єднання справи своїх підзахисних зі справою Олександра Попова (екс-мера Києва - ред.), але суддя відхилив його на підставі того, що раніше схоже клопотання вже розглядалося.

Нагадаємо, що в ніч 30 листопада від дій силовиків постраждали 128 осіб, чотири з них отримали тілесні ушкодження середньої тяжкості.

На лаві обвинувачених - заступники командира Київського полку міліції особливого призначення «Беркут» Андрій Дидюк, Микола Тягнирядно, командири рот Юрій Шевченко і Євген Антонов. 26 жовтня минулого року до справи чотирьох екс-"беркутівців" приєднали ще одну - проти екс-керівника Управління громадської безпеки ГУ МВС в Києві Олега Мариненка.

Олега Мариненка звинувачують за двома епізодами - напад на активістів Майдану в ніч з 29 на 30 листопада 2013 року і 1 грудня 2013. Йому закидають ч.1, 2 ст.367 (службова недбалість, яка спричинила тяжкі наслідки); ч.4 ст.41 (виконання злочинного наказу); ст.340 (перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів); ч.1 ст.171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів); ч.3 ст.365 ККУ (перевищення влади та службових повноважень).

Решта фігурантів (Дидюк, Тягнирядно, Шевченко, Антонов) звинувачуються в ч.2 ст.28 (вчинення злочину групою осіб за попередньою змовою), ст.340 (перешкоджання організації або проведенню зборів), ч.3 ст.365 Кримінального кодексу (перевищення влади та службових повноважень).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram