ГоловнаПолітика

Київрада доручила повернути в комунальну власність колишній штаб Партії регіонів

Кінотеатр "Зоряний" не використовується за призначенням.

Київрада доручила повернути в комунальну власність колишній штаб Партії регіонів
Фото: maps.yandex.ua

Київська міська рада 85 голосами "за" вирішив почати процес повернення в комунальну власність кінотеатру "Зоряний", у якому раніше була штаб-квартира  Партії регіонів і який розміщений на розі вулиць Московська та Суворова в центрі столиці.

Проектом рішення, яке було ухвалене в четвер, 17 квітня, Департаменту комунальної власності КМДА доручається розробити план повернення будівлі в комунальну власність.

2003 року рішенням Київради цілісний майновий комплекс кінотеатру "Зоряний" площею 4 284 кв. м було включено до переліку об'єктів комунальної власності, що підлягають приватизації.

Надалі будівлю на вул. Московській, 31/33 було продано ТОВ "Кінотеатр "Зоряний". За умовами угоди, приватний власник мав забезпечити подальше функціонування кінотеатру, але не виконав своїх зобов'язань. Приміщення кінотеатру використовувалося для потреб Партії регіонів. Через місяць після продажу внаслідок зміни складу засновників контроль над ТОВ "Кінотеатр "Зоряний" перейшов до донецької фірми "Веспром" Едуарда Прутника, який обіймав у той час посаду радника Віктора Януковича.

2008 року частка "Веспрому" в "Зоряному" була продана донецькій компанії "Українська міжрегіональна інвестиційна група". Її засновником був "Український бізнес банк", фактичним власником якого був старший син Віктора Януковича Олександр.

2014 року ТОВ "Кіноцентр "Зоряний" переоформили на офшорну компанію Sabik Ltd.

У лютому 2015 року прокуратура Києва подала позов про повернення кінотеатру громаді Києва, але програла в усіх інстанціях. Прокуратура посилалася на результати перевірки Фондом держмайна за грудень 2008 року, яка встановила, що власник порушив умови договору в частині збереження профільної діяльності комплексу.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram