ГоловнаПолітика

Мартиненко хоче через суд змусити НАБУ передати його справу до суду

Єкс-нардеп вважає, що НАБУ тягне час.

Мартиненко хоче через суд змусити НАБУ передати його справу до суду
Фото: Сергей Нужненко

Екс-депутат Микола Мартиненко може звернутися до суду, аби зобов'язати НАБУ передати так звану "справу Мартиненка" до суду для розгляду по суті.

Про це повідомила його прес-служба.

"Парадокс: обвинувачений вимагає передати його справу до суду, а НАБУ це саботує і тягне час. Хоча розслідування було завершене ще в грудні 2017 року, а я в квітні цього року закінчив ознайомлюватися з матеріалами справи. І НАБУ обіцяло передати справу до суду", - відзначив Микола Мартиненко.

"Але після того, як НАБУ побачило матеріали мого захисту, у пана Ситника ледь не стався серцевий напад, - вказав екс-депутат. - Адже вони руйнують "справу Мартиненка" як картковий будинок. А директор НАБУ боїться остаточно "втратити обличчя" після 2-річного піару на моєму імені".

"Для Артема Ситника боротьба проти мене починалась як політична, в рамках дискредитації попереднього уряду. Потім сюди додалося бажання директора НАБУ отримати піарні дивіденди, пізніше - глибока особиста образа на мене і бажання помсти. Тому він наказав підлеглим укотре порушити закон та спробувати в позасудовий спосіб нейтралізувати докази моєї невинуватості. Зараз НАБУ тягне час і звично вдається до фальсифікацій. Пан Ситник уже давно підпадає під статтю Кримінального кодексу про "зловживання владою", - наголосив Мартиненко.

Він вказав, що "НАБУ разом із САП постфактум і невідомо звідки намалювали ще один том справи. НАБУ придумало тут смішне пояснення: нібито вони тільки зараз отримали результати міжнародної правової допомоги. Але розслідування і моє ознайомлення зі справою давно закінчені, тому жодні матеріали не можуть долучатись у принципі. Та й не може там бути нічого нового", - підкреслив колишній депутат.

За його словами, "також НАБУ намагається девальвувати один із ключових доказів мого захисту і тисне на незалежного аудитора, який встановив відсутність збитків з боку "Енергоатому". НАБУ безпідставно влаштувало в експерта обшуки та вилучення документів".

"Окрім того, НАБУ таємно почало нові слідчі дії щодо мене. Вони є незаконними, бо відбуваються вже після закінчення розслідування. Для маскування НАБУ проводить їх під прикриттям сторонньої кримінальної справи, яка не має до мене жодного стосунку. Мета – заявити, ніби я порушую свої зобов'язання, взяті під час обрання мені запобіжного заходу у вигляді поруки. Хоча я добровільно відмовився від депутатського імунітету, нікуди не ховався і законослухняно виконував усі покладені на мене обов'язки", - сказав Микола Мартиненко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram