ГоловнаСуспільствоПодії

На Осокорках у Києві сталася бійка на будівництві, 17 постраждалих (оновлено)

Місцеві мешканці та націоналісти спалили вагончик будівельників.

На Осокорках у Києві сталася бійка через будівництво на березі озера Небреж, унаслідок якої постраждали декілька осіб.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, місцеві мешканці за підтримки представників націоналістичних організацій та активістів спробували заблокувати будівельну техніку, яку фірма-забудовник привезла на об'єкт. За їхніми словами, існує припис про заборону робіт, але компанія ігнорує його.

У результаті сталася масова бійка, у якій взяли участь представники забудовника, а також кілька нарядів поліції, що намагалися розв'язати конфлікт. Травм зазнали кілька людей.

Противникам будівництва вдалося прорватися на будівництво та спалити вагончик будівельників.

Конфлікт на Осокорках пов'язаний з будівництвом житлового комплексу "Патріотика на озерах" на території, яку місцеві жителі вважають екопарком.   

Оновлення. Поліція Києва повідомляє, що в результаті бійки на вулиці Єлизавети Чавдар між громадськими активістами та охоронцями будівництва постраждали 17 осіб.

"Близько 100 осіб почали хуліганські дії на території будівництва. Між охоронцями забудовника та активістами виникла бійка, під час якої правопорушники кидали каміння, підпалили приміщення для охоронців та пошкодили техніку для виконання будівельних робіт. В результаті конфлікту травми різного ступеня тяжкості отримали 17 осіб, зокрема працівник поліції", - йдеться у повідомленні..

Слідчі провели огляд місця події і опитують свідків конфлікту, а експерти вилучають речові докази.

Вирішується питання про порушення кримінальних проваджень за ст. 296 (хуліганство), ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram