ГоловнаПолітика

Захист Януковича хоче судитися з колишнім постпредом України в ООН

Юрія Сергєєва звинувачують у службовій підробці.

Захист Януковича хоче судитися з колишнім постпредом України в ООН
Фото: стоп-кадр видео

Сторона захисту екс-президента Віктора Януковича ініціює відкриття кримінального провадження проти колишнього постійного представника України в ООН Юрія Сергєєва за нібито спотворене інформування ООН про ситуацію в Україні у 20-х числах лютого 2014 року. Про це написав адвокат Януковича Віталій Сердюк на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сергєєва пропонують притягнути до кримінальної відповідальності як співвиконавця за умисне вчинення службового підроблення та співучасть в держперевороті.

За словами Сердюка, Сергєєв направив на ім'я голови Ради Безпеки ООН лист, яким супроводжував заяву в.о. Президента Олександра Турчинова. У документі йшлося, що "22 лютого 2014 року Віктор Янукович в одному з відеозвернень заявив, що відмовляється від Угоди про врегулювання кризи в Україні у 2014 р. і не буде підписувати прийнятий парламентом закон про відновлення дії Конституції 2004 року, виїхав з Києва в невстановленому напрямку і фактично самоусунувся від виконання конституційних повноважень".

"Юрій Сергєєв фактично змовився з особами, які захопили владу, і свідомо вчинив службове підроблення з метою приховування та узаконення здійснення антиконституційного захоплення влади в країні, оскільки надана інформація не відповідала дійсності і була повністю сфальсифікована", - зазначив Сердюк.

Нагадаємо, 28 листопада 2016 року генеральний прокурор Юрій Луценко у Святошинському районному суді Києва оголосив підозру екс-президенту України Януковичу в державній зраді, пособництві представникам влади РФ в умисних діях, вчинених з метою зміни меж України, і веденні агресивної війни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram