ГоловнаПраво

ВАКС розпочав розгляд справи щодо Львівського бронетанкового заводу

Наступне засідання - 13 квітня.

ВАКС розпочав розгляд справи щодо Львівського бронетанкового заводу
Фото: www.mil.gov.ua

Вищий антикорупційний суд провів перше засідання у справі щодо посадових осіб Збройних Сил України та держпідприємства "Львівський бронетанковий завод", підозрюваних у розтраті коштів під час закупівлі двигунів для потреб ЗСУ. Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Зокрема, справа стосується розтрати коштів, виділених на закупівлю 40 двигунів, і завдання збитків більш ніж на 14 млн грн. У справі проходять директор Львівського бронетанкового заводу; його заступник з комерційних питань; начальник Центрального бронетанкового управління ЗСУ, генерал-майор; начальник відділу в управлінні ЦБТУ ЗСУ, полковник; засновник ТОВ "Булет Лайн".

Всі вони були присутні під час судового засідання. Їх звинувачують у змові з метою заволодіння та привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем.

Під час засідання, яке тривало дві з половиною години, прокурор зачитував обвинувальний акт. Далі сторона захисту просила суд перенести слухання через неготовність їхньої вступної промови. Колегія суддів ВАКС оголосила перерву до 13 квітня.

Як повідомляє Національне антикорупційне бюро, держпідприємство "Львівський бронетанковий завод" виграло конкурсні торги на постачання Центральному бронетанковому управлінню Збройних Сил України (ЦБТУ ЗСУ) нові двигуни В-46-6. За документами, "ЛБТЗ" придбав у ТОВ "Булет Лайн" і поставив ЦБТУ ЗСУ 40 двигунів. Зібрані слідством докази свідчать про те, що насправді двигуни надійшли на завод від третьої сторони без документів; договір з ТОВ був фіктивний, а двигуни - були у використанні. До того ж, ці самі двигуни в 2008-2009 роках вже були реалізовані підприємствам на внутрішньому ринку як надлишкове майно Міністерства оборони.

Розслідування детективи НАБУ почали в листопаді 2016 року. У березні 2018 року детективи завершили досудове розслідування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram