ГоловнаПолітика

Суд у Сімферополі заарештував чотирьох кримських татар

Окупаційна влада закидає їм участь у "Хізб ут-Тахрір".

Підконтрольний Росії Київський районний суд Сімферополя заарештував чотирьох кримських татар за так званою третьою бахчисарайською справою "Хізб ут-Тахрір".

Осману Сейтумерову, Сейтумеру Сейтумерову і Рустему Сейтмеметову було обрано запобіжний захід у вигляді арешту в СІЗО терміном до 10 травня, четвертого фігуранта Амета Сулейманова відправили під цілодобовий домашній арешт, повідомляє кореспондент LB.ua.

Сейтумер Сейтумеров
Фото: Кримська солідарність
Сейтумер Сейтумеров

Осман Сейтумеров
Фото: Кримська солідарність
Осман Сейтумеров

Амет Сулейманов
Фото: Кримська солідарність
Амет Сулейманов

Рустем Сейтмеметов
Фото: Кримська солідарність
Рустем Сейтмеметов

"Сьогодні нам випала нагода ознайомитися з деякими матеріалами справи, на підставі яких було порушено цю кримінальну справу, і слідство подало в суд як обґрунтування клопотання про обрання запобіжного заходу нашим підзахисним, і ми побачили, що вкотре розмови в мечеті стали підставою для порушення кримінальної справи і підозри людей у вчиненні злочину терористичного характеру, на жаль, за розмови в мечеті терміни дають більші, ніж за вбивство. Сьогодні суд у цілому підтримав позицію обвинувачення і обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою", - розповів адвокат Назим Шейхмамбетов.

Нагадаємо, що нові затримання кримських татар у Бахчисараї пройшли 11 березня.

Організація "Хізб ут-Тахрір" була визнана Росією терористичною в 2003 році, але в Україні вона не заборонена.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram