ГоловнаСуспільствоПодії

Дружина затриманого у Бахчисараї історика Сейтумерова розповіла про обшуки ФСБ

Окупаційні силовики вилучили техніку та книги.

Дружина затриманого у Бахчисараї історика Сейтумерова розповіла про обшуки ФСБ
Фото: slovoidilo.ua

У Бахчисараї під час обшуку у історика Сейтумера Сейтумерова співробітники ФСБ вилучили його техніку, флешки і книги. Про це Lb.ua розповіла його дружина Пакізе Сейтумерова.

"Сьогодні о 6 ранку почався обшук, співробітники ФСБ в масках виламали дерев'яну хвіртку на подвір'я, потім відразу стук у двері. Постукали, чоловік підійшов до дверей, запитав хто це, вони представилися, чоловік сказав щоб вони дали час дружині одягнутися. Відразу зайшли у взутті у зал, і почали обшук. Усе перевернули, забрали з техніки ноутбук, телефон його, флешки і книжки якісь", - повідомила вона.

Окрім цього, вони провели огляд кожної кімнати у будинку і обшукали машину.

"Чоловік, який був без маски, сказав чоловікові поїсти, тому що він довгий час не їстиме. Сказав мені зібрати їжі. Двоє молодих, які були у масках, навпаки, поводилися грубо, постійно глузували. Поняті прибули разом з ними", - розповіла Пакізе Сейтумерова.

Нагадаємо, що крім Сейтумерова і його брата Османа, ФСБ затримала ще трьох кримських татар. Це Енвер Мустафаєв, Амет Сулейманов і Рустем Сейтмеметов. Обшуки пройшли і у їх родичів.

За інформацією кореспондента LB.ua, усім затриманим інкримінують статтю 205.5 Кримінального кодексу РФ (Організація діяльності терористичної організації і участь у діяльності такої організації).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram