ГоловнаСуспільствоВійна

У Мар'їнці бойовики обстріляли школу, дітей евакуювали в бомбосховище

Командування ООС попередило, що в разі небезпеки для населення відкриватиме вогонь у відповідь.

У Мар'їнці бойовики обстріляли школу, дітей евакуювали в бомбосховище
Фото: 112

Підтримувані Росією бойовики "ДНР" обстріляли школу в місті Мар'їнка Донецької області.

Про це повідомляє пресцентр штабу операції Об'єднаних сил у фейсбуці.

"Занадто гучний режим «тиші» влаштували російсько-окупаційні війська мирним жителям Мар'їнки в Донецькій області - персоналу та вихованцям загальноосвітньої школи №2 цього міста. Бойовики, нехтуючи прийнятими в цивілізованому світі нормами гуманітарного права, обстріляли зі стрілецької зброї і автоматичних гранатометів житлові квартали на околицях населеного пункту. Як з'ясували офіцери однієї з груп цивільно-військової співпраці зі складу Об'єднаних сил, у районі обстрілу також розташовувалася зазначена школа. У смертельній небезпеці опинилися учні, які залишилися на сьомий урок, і діти молодших класів, які залишилися в групі продовженого дня", - йдеться в повідомленні.

Відзначають, що персонал оперативно евакуював дітей у бомбосховище цієї ж школи.

Після завершення обстрілу поліцейські вивезли учнів і працівників школи з небезпечного району та розвезли по домівках. Загиблих і поранених немає.

"Командування ООС уже не сподівається на прояв будь-яких людяних якостей з боку окупантів, але підкреслює, що Збройні сили України відкриватимуть вогонь у відповідь, якщо дії противника нестимуть загрозу життю або здоров'ю мирних жителів", - заявили в штабі.

Нагадаємо, 10 березня збройні формування Російської Федерації 17 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. У результаті загинули троє військовослужбовців, 9 поранені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram