ГоловнаСуспільствоЖиття

Кличко: метро в Києві закриють тільки "в разі дуже великого спалаху" COVID-19

Мер підкреслив, що столиця готова до будь-якого розвитку подій.

Кличко: метро в Києві закриють тільки "в разі дуже великого спалаху" COVID-19
Виталий Кличко
Фото: Макс Левин

Мер Києва Віталій Кличко розповів, як столична влада готується до можливого виявлення коронавірусу в столиці.

Про це він розповів у коментарі BBC News Україна.

Кличко зазначив, що влада не може дати жодних гарантій того, що в Києві найближчим часом не виявлять хворих на коронавірус. Однак він підкреслив, що влада Києва готова до будь-якого розвитку подій.

"Ми не можемо гарантувати, що хворих на коронавірус у Києві не буде. Ми ж бачимо, що немає жодної країни в Європі, де не було б хворих на коронавірус. А Італія навіть ввела карантин, закрила аеропорти... Стежимо за тим, як розвивається ситуація. Закупили експрес-тест-машини.., проводимо роз'яснювальну роботу в школах і садках, вимірюємо температуру дітям. Якщо є підвищена температура, такі діти повинні залишатися вдома", - розповів Кличко.

"Також проводимо роз'яснювальну роботу з киянами, розповідаємо, як можна вберегтися. Ми бачимо, як ця хвороба поширюється в європейських країнах, і робимо все можливе, щоб бути готовими... Крім того, столична влада вже підготувала сім госпіталів, де в разі чого хворих готові прийняти інфекційні відділення для дітей і дорослих. Готуємося, сподіваємося на краще", - додав мер.

На питання про те, чи можуть в разі виявлення коронавірусу в Києві закрити школи і дитсадки, мер відповів ствердно.

"Якщо почнеться поширення цієї хвороби, то ми готові і до такого розвитку ситуації, коли будуть заборонені всі заходи, де є скупчення людей, і ми будемо закривати школи і дитячі сади, щоб ця хвороба не поширювалася", - підкреслив Кличко.

Він також не виключив закриття в Києві громадського транспорту - зокрема метро.

"Для цього повинен бути дійсно великий спалах хвороби. Ви зараз говорите вже про крайні заходи - закрити метро. Я сподіваюся, що до цього не дійде, щоб ми закривали транспорт", - сказав мер, зазначивши, що в столиці застосовують превентивні заходи у транспорті - наприклад, двічі на день проводять дезінфекцію.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я поки що не бачить підстав для обмеження масових заходів через коронавірус.

Повністю метро в Києві закривали за розпорядженням тодішнього голови КМДА Володимира Макеєнка в лютому 2014 року - під час Революції Гідності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram