ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ запобігла нелегальному вивезенню в РФ комплектуючих до радіолокаційних станцій

Товари вилучили на пункті пропуску «Сеньківка».

У Чернігівській області СБУ запобігла незаконному переправленню в РФ комплектуючих до радіолокаційних станцій. Про це повідомив пресцентр СБУ. 

Фото: СБУ
Фото: СБУ

Товари подвійного використання, що підлягають державному експортному контролю, вилучено на міжнародному пункті пропуску «Сеньківка». За попередньою інформацією, виявлені предмети є комплектуючими, призначеними для використання у військовій радіолокаційній техніці.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження згідно з ч. 1 ст. 333 (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю) КК України.

Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії зі встановлення всіх обставин правопорушення. Операцію проводили спільно з прикордонниками.

Нагадаємо, раніше СБУ запобігла закупівлі сертифікованих у Росії деталей для бронетехніки за завищеними цінами. Під час закупівлі запасних частин сумнівної якості чиновники державного підприємства "Житомирський бронетанковий завод", який входить в "Укроборонпром", зловживали державними грошима.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram