ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

МОЗ поки що не бачить підстав для обмеження масових заходів через коронавірус

"Ситуація змінюється досить динамічно, і рішення можуть змінюватися також динамічно".

МОЗ поки що не бачить підстав для обмеження масових заходів через коронавірус
Фото: facebook/Виктор Ляшко

Підстав для введення в Україні обмежень на проведення масових заходів для профілактики поширення коронавірусу SARS-CoV-2 станом на 10 березня немає.

Про це заявив на брифінгу в Києві заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко, передає "Радіо Свобода".

"Поки немає, але ситуація змінюється. Ми повинні розуміти, що ситуація змінюється досить динамічно, і рішення можуть змінюватися також динамічно. Країна повинна працювати на випередження", - сказав він.

Як повідомлялося, 3 березня був підтверджений перший в Україні випадок інфікування новим коронавірусів - у чоловіка, який з дружиною повернувся до Чернівців з Італії. Медики госпіталізували інфікованого, а також його дружину. Зараз у неї відсутні будь-які ознаки інфекції.

Станом на ранок 10 березня у світі було зареєстровано 114 219 випадків захворювання на COVID-19, померли 4 024 людини. У кількох країнах, зокрема в Італії та Ірані, введено обмеження на проведення масових заходів для запобігання поширенню захворювання.

Нагадаємо, Україна днями отримає 50 тест-систем на коронавірус. Станом на ранок 10 березня в країні лабораторно перевірили 36 підозр на коронавірус. Виявили 1 хворого, 35 підозр виявилися негативними. Ще чотири зразки перебувають на перевірці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram