ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У міністра культури Франції виявили коронавірус

Симптоми хвороби в нього виражені незначно.

У міністра культури Франції виявили коронавірус
Франк Ристер
Фото: fakty.ua

У Франції у міністра культури Франка Рістера виявили коронавірус. Про це пише "Європейська правда" з посиланням на французьке телебачення.

"Сьогодні міністра протестували позитивно після появи в нього симптомів захворювання", - повідомили в уряді.

Рістер минулого тижня побував на засіданні Національних зборів, де підтвердили кілька випадків захворювання у п'ятьох депутатів і двох співробітників установи.

За словами джерела з оточення міністра, він почувається добре і перебуває у двотижневій відпустці. Коронавірус він переносить, як "маленький грип".

"Коли в нього сьогодні вранці проявилися симптоми, він пішов обстежитися і не повернувся в міністерство", - повідомило ще одне джерело.

Міністр охорони здоров'я Франції Олів'є Веран обмінявся кількома текстовими повідомленнями з Франком Рістером і повідомив, що він "обмежений своїм будинком", а симптоми хвороби виражені незначно. В уряді також додали, що наразі міністр працюватиме віддалено.

Нагадаємо, 6 березня стало відомо, що коронавірусом заразився французький депутат Національної асамблеї Жан-Люк Райтцер. Того ж дня з'ясувалося, що незадовго до його госпіталізації з ним зустрічався український нардеп Олег Волошин.

Це викликало великий резонанс у Верховній Раді, оскільки Волошин весь цей час ходив на засідання і спілкувався з великою кількістю людей. Депутатка від "Євросолідарності" Вікторія Сюмар повідомила, що Волошина попросили ізолювати через побоювання, що він міг бути інфікованим коронавірусом SARS-CoV-2 після візиту до Франції.

Сам Волошин заявив, що у французького політика не було ні кашлю, ні нежитю, коли вони зустрічалися. Незважаючи на це, він пішов в Олександрівську лікарню (одна з госпітальних баз для хворих на коронавірус) і здав аналізи. Вони показали, що у Волошина немає коронавірусу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram