ГоловнаСуспільствоПодії

Хулігани розгромили вагон електрички "Львів - Сокаль"

Вандали виламали сидіння і потрощили ними шибки вікон і дверей у вагоні, а також автоматичних розсувних дверей.

Вандали розгромили вагон дизель-поїзда "Львів - Сокаль" і зняли свої "розваги" на відео.

Про це повідомила пресслужба "Укрзалізниці".

"Інцидент стався ввечері 8 березня у приміському поїзді №6056 сполученням "Львів - Сокаль". Під час руху невідомі влаштували погром у салоні вагона. Вандали виламали сидіння і потрощили ними шибки вікон і дверей у вагоні, а також автоматичних розсувних дверей. Свої дії зловмисники зняли на відео, яким, очевидно, вирішили похвалитися в соціальних мережах", - йдеться в повідомленні.

Виявивши пошкодження рухомого складу, залізничники повідомили про це в поліцію, проте коли правоохоронці прибули на кінцеву станцію "Сокаль", хуліганів у поїзді вже не було.

Поліцейські проводять розслідування цього випадку і встановлюють особи зловмисників, а залізничники підраховують суму збитків і визначають обсяги додаткових робіт, необхідних для відновлення пошкодженого вагона.

Фото: railway.lviv.ua

В УЗ зазначають, що протягом минулого року в господарстві приміських пасажирських перевезень регіональної філії «Львівська залізниця» було зафіксовано 21 випадок пошкодження, розукомплектування, навмисного псування устаткування і крадіжок елементів рухомого складу. Загальна сума збитку, заподіяного злодіями, хуліганами і недбалими пасажирами, становить майже 220 тис. гривень. При цьому залізничники акцентують увагу не тільки на матеріальних втратах, а зазначають, що такі випадки становлять серйозну загрозу безпеці руху, а також життю і здоров'ю пасажирів і персоналу магістралі.

Нагадаємо, в грудні минулого року футбольні фанати розгромили вагон електрички "Ніжин - Київ". Після цього, а також низки інших випадків залізничники попросили повернути супровід поїздів нарядами поліції.

На початку березня поліція почала супроводжувати пасажирські потяги на двох маршрутах - пілотний проєкт запрацював у поїздах "Миколаїв - Київ - Рівне" і "Одеса - Москва".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram