ГоловнаСуспільствоЖиття

22 затриманим за хуліганство під час сесії Жмеринської міськради обрали запобіжний захід

В результаті штурму будівлі постраждали 10 співробітників поліції.

22 затриманим за хуліганство під час сесії Жмеринської міськради обрали запобіжний захід
Фото: https://vn.npu.gov.ua/

Вінницький міський суд у суботу обрав запобіжний захід 22 особам, затриманим через спроби зриву сесії Жмеринської міськради 27 лютого. Про це повідомили в поліції Вінницької області.

60 діб тримання під вартою без права внесення застави на час досудового розслідування суд призначив 13 затриманим, трьом - тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 168 тисяч гривень, шістьом - цілодобовий домашній арешт.

Нагадаємо, 27 лютого у Жмеринці близько 30 молодих людей у масках намагалися зірвати сесію міськради. Зловмисники кидали каміння та димові шашки, а також пошкодили вхідні двері, вікна та меблі у приміщенні.

В результаті травми різного ступеня тяжкості отримали 10 співробітників поліції, шестеро з них госпіталізовані.

Кримінальні провадження розслідуються за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 4 ст. 296 (хуліганство) та ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу). Правопорушникам загрожує максимальне покарання - до семи років позбавлення волі.

Місцеві ЗМІ повідомляли, що спроба зірвати сесію міськради Жмеринки може бути пов'язана з розглядом депутатами питання про позбавлення повноважень в.о. міського голови секретаря міськради Юрія Світлака.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram