ГоловнаСуспільствоЖиття

Чотирьох рибалок, затриманих Росією в Азовському морі, притягнули до адмінвідповідальності

Вранці 29 лютого вони повернулися в Україну.

Чотирьох рибалок, затриманих Росією в Азовському морі, притягнули до адмінвідповідальності
Фото: https://dpsu.gov.ua/

В Україну після 10 діб арешту повернулися четверо рибалок, яких ФСБ РФ затримала в Азовському морі 14 лютого. Про це повідомили у Держприкордонслужбі.

Кораблі ФСБ Росії доставили риболовецьке судно ЯЗП-0901 з українськими громадянами на відстань близько 10 морських миль від порту Бердянськ. Звідти судно супроводжувала група катерів морської охорони.

"За результатами огляду та перевірки документів, що засвідчують особу, встановлено, що це той самий плавзасіб і ті самі четверо громадян України, які, порушуючи чинне законодавство, вийшли в море", - йдеться в повідомленні.

За порушення прикордонного режиму і порядку виходу плавзасобу в море кожного з рибалок притягнуто до адміністративної відповідальності, а на плавзасіб накладено заборону виходу в море терміном на 30 діб.

Обставини їх затримання російською стороною ще встановлюються.

Нагадаємо, 15 лютого пресслужба прикордонного управління ФСБ Росії в анексованому Криму повідомила про затримання маломірного судна з чотирма громадянами України на борту. У неділю, 16 лютого, російський суд заарештував українців на 10 діб.

У 2018-2019 роках СБУ неодноразово фіксувала грубі порушення з боку ФСБ Росії щодо українських рибалок в Азовському морі. Згідно з даними контррозвідки, російська спецслужба незаконно затримує українців, а після погроз і шантажу домагається неправдивих свідчень про нібито браконьєрський вилов риби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram