ГоловнаСуспільствоЖиття

Захоплених українських рибалок "суд" у Криму заарештував на 10 діб

Українців визнали винними в непокорі розпорядженню працівника ФСБ.

Захоплених українських рибалок "суд" у Криму заарештував на 10 діб
Фото: Прикордонне управління ФСБ

"Суд" в анексованому Криму в неділю ухвалив заарештувати на 10 діб чотирьох громадян України - членів команди маломірного судна, яких напередодні захопили співробітники ФСБ в Азовському морі. Про це пише Інтерфакс.

Українців визнали винними в непокорі законному розпорядженню або вимозі співробітника органів федеральної служби безпеки (ч. 4 ст. 19.3 КоАП РФ).

За фактом незаконного видобутку водних біологічних ресурсів порушено справу про адміністративне правопорушення за частиною 2 статті 8.17 КоАП РФ (порушення правил видобутку (вилову) водних біологічних ресурсів).

Нагадаємо, ФСБ Росії 15 лютого повідомила про затримання в Азовському морі "браконьєрського судна" з чотирма громадянами України на борту. У відомстві стверджують, що українці незаконно виловлювали рибу, а також не мали при собі документів, що засвідчують особи.

Російські прикордонники виявили на судні понад 290 штук камбали, а також знаряддя лову - ставну сітку. Судно і рибалок доставили в порт Керчі для розгляду. Всі четверо на допиті визнали факт браконьєрства.

Тим часом поліція Криму почала кримінальне провадження за статтями 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та 278 (Викрадення або захоплення залізничного рухомого складу, повітряного, морського чи річкового) КК України.

Як повідомлялося, в 2018-2019 році СБУ неодноразово фіксувала грубі порушення з боку ФСБ Росії щодо українських рибалок в Азовському морі. Згідно з даними контррозвідки, російська спецслужба незаконно затримує українців, а після погроз і шантажу домагається неправдивих свідчень про нібито браконьєрський вилов риби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram