ГоловнаСуспільствоЖиття

Стали відомі імена захоплених Росією українських рибалок

Вони є жителями Запорізької області.

Стали відомі імена захоплених Росією українських рибалок
Задержанный Россией украинский рыбак Максим Терехов
Фото: скриншот из видео

Захоплені Росією українські рибалки є жителями села Райнівка Приморського району Запорізької області. Про це повідомив народний депутат Павло Мельник з посиланням на інформацію від жителів району.

Імена затриманих, імовірно, Сергій Гога, Олексій Іванов, Василь Тюркеджі і Максим Терехов.

За інформацією нардепа, на відео допиту, яке опублікувала ФСБ РФ, саме Максим Терехов.

Чоловік на відео розповідає, що є власником затриманого судна і визнає, що займався незаконним виловом риби.

Нагадаємо, ФСБ Росії в суботу повідомила про затримання в Азовському морі "браконьєрського судна" з чотирма громадянами України на борту. У відомстві стверджують, що українці незаконно виловлювали рибу, а також не мали при собі документів, що засвідчують особу.

В українському МЗС повідомили, що ситуація навколо затримання українського риболовецького судна перебуває на контролі Генерального консульства України в Ростові-на-Дону та Департаменті консульської служби МЗС. У той же час в Держприкордонслужбі заявили, що Росія офіційно не інформувала Україну про причини затримки судна в Азовському морі.

Поліція Криму почала кримінальне провадження  за статтями 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та 278 (Викрадення або захоплення залізничного рухомого складу, повітряного, морського чи річкового) КК України.

Як повідомлялося, в 2018-2019 році СБУ неодноразово фіксувала грубі порушення з боку ФСБ Росії щодо українських рибалок в Азовському морі. Згідно з даними контррозвідки, російська спецслужба незаконно затримує українців, а після погроз і шантажу домагається неправдивих свідчень про нібито браконьєрське виловлення риби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram