ГоловнаСуспільствоЖиття

Підозрюваних у вбивстві пластичного хірурга в Києві заарештували на два місяці

Їм загрожує до 15 років позбавлення волі.

Підозрюваних у вбивстві пластичного хірурга в Києві заарештували на два місяці
Подозреваемый в убийстве Махаматиякуб Маматкадыров
Фото: https://hromadske.ua/

Шевченківський суд Києва заарештував на два місяці без можливості внесення застави підозрюваних у вбивстві пластичного хірурга Андрія Сотника у Києві - Махаматіякуба Маматкадирова і Єрмека Кудайназарова. Про це повідомляє Громадське.

Суд у повному обсязі задовольнив клопотання сторони обвинувачення. Прокурор Маматкадирова відзначив ризик втечі підозрюваного, тиску на свідків, інших фігурантів справи, знищення речових доказів. Також прокурор зазначив, що підозрюваний намагався втекти.

За даними слідства, Маматкадиров є громадянином Киргизстану, також у нього виявили паспорт громадянина Росії на інше ім'я.

Адвокат підозрюваного просив відмовити в задоволенні клопотання, посилаючись на те, що його підзахисний повністю визнав свою провину і зараз співпрацює зі слідством. Також він додав, що прокуратурою не доведені ризики, а підозрюваний не був судимий, має дружину і двох дітей.

Маматкадиров зазначив, що є узбеком за національністю, постійно проживає в Туреччині. В Україні жив близько двох місяців і нібито був туристом.

Також він підтвердив журналістам, що скоїв цей злочин.

Інший підозрюваний Єрмек Кудайназаров, за даними слідства, приїхав в Україну разом з Маматкодировим, щоб убити Андрія Сотника. За словами адвоката, Кудайназаров не знав, куди віз іншого підозрюваного, а пізніше хотів повідомити про злочин.

Сам підозрюваний підтримав свого захисника і додав, що проживав в Україні з листопада. Кудайназарову інкримінують пособництво в умисному вбивстві.

Нагадаємо, увечері 2 лютого у дворі будинку на вулиці Саксаганського був убитий житель Києва, пластичний хірург однієї зі столичних клінік. Слідчі розпочали кримінальне провадження за ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram