ГоловнаСуспільствоВійна

За добу на Донбасі загинули троє військовослужбовців, 9 поранені

За добу кількість обстрілів на Донбасі зросла до 17.

За добу на Донбасі загинули троє військовослужбовців, 9 поранені
Фото: Макс Левин

10 березня збройні формування Російської Федерації 17 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, застосовуючи заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 120 мм і 82 мм, протитанковий ракетний комплекс, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Також було зафіксовано роботу снайперської пари.

Про це повідомляє пресцентр штабу операції Об'єднаних сил у фейсбуці.

Вісім обстрілів зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід": тричі поряд з населеним пунктом Піски - з протитанкового ракетного комплексу - 2 ракети, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї; неподалік Новоселівки Другої - з мінометів калібру 82 мм - 10 мін, а також з гранатометів різних систем; поряд з Авдіївкою - з мінометів калібру 82 мм - 5 мін, а також з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї; поблизу Василівки - з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї; в районі населеного пункту Павлопіль - снайперський вогонь; неподалік Широкиного - з мінометів калібру 82 мм - 11 мін.

Також дев'ять обстрілів противник здійснив у районі відповідальності угруповання "Північ": двічі поблизу Оріхового - з мінометів калібру 120 мм ворог випустив 10 мін, з міномета калібру 82 мм - 5 мін, а також вів обстріл зі станкового протитанкового гранатомета; неподалік від населеного пункту Хутір Вільний - з мінометів калібру 82 мм - 10 мін, також зафіксовано обстріли з автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів; у районі Новоолександрівки - з міномета калібру 120 мм - 2 міни, а також 3 постріли зі станкового протитанкового гранатомета; поряд з Луганським - з мінометів калібру 82 мм - 9 мін, а також противник вів обстріл з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів; неподалік Миронівського - зі міномета калібру 120 мм - 2 міни; біля Новолуганського і Залізного - з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і іншої стрілецької зброї; в районі Новгородського - з міномета калібру 82 мм - 4 міни, а також вогонь вели з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

"На всі ворожі обстріли підрозділи Об'єднаних сил прицільними вогневими ударами давали адекватну відповідь", - відзначили в штабі.

Учора, 10 березня, російські окупанти обстріляли із протитанкового ракетного комплексу військовий вантажний автомобіль одного з підрозділів Об'єднаних сил поблизу населеного пункту Піски. Внаслідок влучення протитанкової керованої ракети у вантажівку один український захисник загинув на місці. Згодом ще один військовослужбовець помер від отриманих поранень. Семеро військових отримали поранення різного ступеня тяжкості, ще одного захисника госпіталізували з бойовим травмуванням.

Окрім цього, в результаті ворожих обстрілів наших позицій один військовослужбовець загинув і ще один отримав бойове травмування.

З початку поточної доби російські окупаційні війська вогневої активності не проявляли.

Нагадаємо, на 18:00 10 березня на Донбасі загинули двоє військовослужбовців, дев'ятеро отримали поранення і травми. Бойовики дев'ять разів обстріляли позиції ЗСУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram