ГоловнаСуспільствоВійна

Стали відомі імена загиблих під час обстрілу позицій під Пісками 10 березня

Бойовики стріляли з-за спин мирного населення.

Стали відомі імена загиблих під час обстрілу позицій під Пісками 10 березня
Фото: http://www.mobilmusic.ru

Стали відомі імена двох українських військовослужбовців, які загинули внаслідок влучення протитанкової керованої ракети у вантажівку ГАЗ-66 у районі села Піски під Донецьком.

Молодший сержант, військовослужбовець 131-го окремого розвідувального батальйону Андрій Ведешин отримав важкі поранення і помер під час евакуації вертольотом.

Андрій Ведешин
Андрій Ведешин

Про загибель земляка повідомила пресслужба Вінницької ОДА.

"Старший солдат Ведешин Андрій Олександрович, 1985 р.н., загинув 10 березня близько 9:30 ранку в районі с. Піски Донецької області під час евакуації з поля бою у вертольоті. Військовослужбовець Сухопутних військ Андрій Ведешин служив за контрактом з травня 2017 року. Загиблий проживав разом з батьками в селі Кинашів Тульчинського району Вінницької області. У героя залишилися мати, брат і дочка (2012 р.н.)", - йдеться в повідомленні.

На Facebook-сторінці Кіровоградського обласного військкомату повідомили ім'я ще одного загиблого бійця. Віктор Миколайович Солтис - молодший сержант, військовослужбовець в/ч А1445 (131-й розвідбат), родом із села Володимирівка Кропивницького району. Вікторові Солтису було 33 роки.

Як повідомляли, вдень 10 березня російські окупанти обстріляли ракетами вантажне авто Об'єднаних сил на Донецькому напрямку.

Увечері 10 березня в пресцентрі штабу ООС повідомили, що терористи обстріляли автомобіль ЗСУ з-за спин мирного населення.

Зазначають, що в штабі ООС за допомогою геоінформаційної системи реконструювали обстріл противником автомобіля підрозділу Об'єднаних сил із протитанкового ракетного комплексу.

"Аналіз траєкторії, рельєфу місцевості і місця влучення дає підстави стверджувати, що противник знову порушив міжнародне гуманітарне право - вів вогонь із позицій, розташованих за будинками мирних жителів. Такі дії російських окупантів значно ускладнювали завдання підрозділів ООС із завдавання прицільних ударів по ворожих вогневих точках окупантів. Адже противник прекрасно розуміє, що українські захисники ніколи не вели, не ведуть і ніколи не будуть вести вогонь по домівках мирних жителів. Ці злочинні дії характерні тільки для російських окупаційних військ", - йдеться в повідомленні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram