ГоловнаСуспільствоВійна

З початку доби на Донбасі загинули двоє військовослужбовців, дев'ятеро отримали поранення і травми

Бойовики дев'ять разів обстріляли позиції ЗСУ.

З початку доби на Донбасі загинули двоє військовослужбовців, дев'ятеро отримали поранення і травми
Фото: EPA/UPG

У вівторок, 10 березня, бойовики на Донбасі дев'ять разів порушили режим припинення вогню, в результаті чого загинули двоє військовослужбовців і ще дев'ять отримали поранення або бойові травми.

Про це повідомляє пресцентр операції Об'єднаних сил у фейсбуці.

"Сьогодні, 10 березня, російські окупанти обстріляли з протитанкового ракетного комплексу військовий вантажний автомобіль одного з підрозділів Об'єднаних сил поблизу населеного пункту Піски (Донецька область). За уточненими даними, в результаті попадання протитанкової керованої ракети один український захисник загинув на місці. Згодом ще один військовослужбовець помер від отриманих поранень. Семеро військових отримали поранення різного ступеня тяжкості, ще одного захисника госпіталізували з бойовим травмуванням", - йдеться у вечірньому зведенні.

Крім того, в результаті ворожого обстрілу українських позицій ще один військовослужбовець отримав бойове травмування.

"Всім пораненим українським захисникам надається комплексна медична допомога у військово-медичних установах", - запевнили в штабі ООС.

Згідно зі зведенням, бойовики у вівторок обстріляли позиції ЗСУ із заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 120 мм і 82 мм, а також з протитанкового ракетного комплексу, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

П'ять обстрілів було зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", ще чотири - в районі відповідальності угруповання "Північ".

"На всі ворожі обстріли підрозділи Об'єднаних сил прицільними вогневими ударами давали адекватну відповідь", - додали в пресцентрі ООС.

Нагадаємо, за 9 березня в зоні ООС збройні формування Росії 10 разів порушили режим припинення вогню, використовуючи заборонені міномети калібру 120 мм і 82 мм, а також гранатомети, БПЛА, кулемети і стрілецьку зброю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram