ГоловнаСуспільствоПодії

Затримано підозрюваного у вбивстві активіста Євромайдану Вербицького (оновлено)

Поліція оприлюднила відео допиту Сергія Мисливого.

Затримано підозрюваного у вбивстві активіста Євромайдану Вербицького (оновлено)
Юрий Вербицкий
Фото: piter.tv

Правоохоронці 10 березня затримали підозрюваного в убивстві активіста Євромайдану Юрія Вербицького та у викраденні активіста Ігоря Луценка, які відбулися в січні 2014 року. Про це у Facebook повідомила адвокатка сімей Небесної Сотні Євгенія Закревська. За її словами, затриманий - Сергій Мисливий.

"За версією слідства, він був залучений безпосередньо до викрадення Луценка і Вербицького з Олександрівської лікарні в ніч на 21 січня 2014 року", - повідомила вона.

За словами Закревської, "постійна зайнятість" підозрюваного - в Олексія Чеботарьова.

Оновлення. Ігор Луценко на своїй сторінці у Facebook опублікував фото затриманого. За його інформацією, Мисливий отримував гроші за силові акції проти учасників Євромайдану.

Затриманий
Фото: Facebook Igor Lutsenko
Затриманий

Оновлення 20:47. Національна поліція опублікувала відео затримання та допиту Сергія Мисливого, якого підозрюють у викраденні активістів Майдану Юрія Вербицького та Ігоря Луценка.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

Зазначається, що 42-річний чоловік з 2014 року перебував у міждержавному розшуку. Водночас він переховувався від слідства, використовуючи документи на інше ім'я, завдяки яким неодноразово перетинав український кордон.

"Переховуючись від правоохоронних органів, підозрюваний використовував інші анкетні дані, систематично змінював автотранспортні засоби і вдавався до інших способів конспірації" , - йдеться в повідомленні.

Затриманому інкримінують вчинення злочинів, передбачених ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 ст. 127 (тортури), п. 3, 12, ч. 2, ст. 115 (умисне вбивство заручника або викраденої людини, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Йому загрожує позбавлення волі терміном до 15 років або довічне ув'язнення.

Нагадаємо, що Олексій Чеботарьов був власником офісу, до якого причетні всі підозрювані в убивстві Вербицького. Самого Чеботарьова підозрювали в організації та координації дій тітушок.

У квітні 2014-го міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що Віктор Зубрицький і Олексій Чеботарьов, підозрювані у формуванні та координації тітушок, котрі викрадали, били й убивали активістів Євромайдану, перебувають поза територією України.

Нагадаємо, 28 лютого прокурори Офісу генпрокурора України оголосили підозру учаснику злочинної організації, причетної до насильницької протидії мирним акціям протесту, до викрадення і побиття учасників Революції Гідності, в тому числі Вербицького і Луценка.

У листопаді колишній народний депутат Ігор Луценко опублікував матеріали кримінального провадження про своє викрадення й убивство Юрія Вербицького під час Революції Гідності в січні 2014 року.

У документах йдеться про те, що нинішній депутат від "Слуги народу" Сергій Литвиненко з 19 по 22 січня (викрадення відбулося в ніч на 21 січня) 24 рази говорив по телефону з якимось Щинкіним, який є фігурантом цього кримінального розслідування.

Ігоря Луценка і Юрія Вербицького викрали з приміщення Олександрівської лікарні в ніч на 21 січня. Просто з кабінету лікаря їх вивезли за місто, катували, били, а опісля викинули в різних місцях у лісі під Києвом. Ігореві Луценку вдалося врятуватися, а Юрія Вербицького знайшли мертвим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram