ГоловнаПолітика

Медведчук, Кузьмін і Рабінович у Москві провели "діалог заради миру" в Україні

Голова ОПЗЖ заручився підтримкою Путіна у створенні парламентського виміру "нормандського формату".

Медведчук, Кузьмін і Рабінович у Москві провели "діалог заради миру" в Україні
Фото: zagittya.com.ua

Голова політради партії "Опозиційна платформа - За життя", народний депутат України Віктор Медведчук 10 березня в Москві провів зустріч з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним і головою Державної думи Росії В'ячеславом Володіним.

Пресслужба Кремля повідомила, що протягом зустрічі обговорювалася, зокрема, ідея створення парламентського виміру "нормандського формату".

"Вікторе Володимировичу, Ви мені колись говорили про це, В'ячеслав Вікторович недавно ще поінформував про те, що у Вас ідея створити парламентський вимір «нормандського формату». Мені здається, гарна ідея. Ми якось - не пам'ятаю вже коли, але певний час тому - вже обговорювали цю тему", - сказав Путін, звертаючись до Медведчука.

Фото: kremlin.ru

Путін зазначив, що "це було б дуже добре, доречно", якби парламентарії "в Україні, в Росії, в Німеччині і у Франції підтримали те, що робиться на рівні виконавчої влади". Він висловив надію, що "Вам це вдасться - сподіваюся, теж за підтримки адміністрації Президента України".

Раніше, 10 березня, делегація ОПЗЖ в складі Віктора Медведчука, Вадима Рабіновича, Тараса Козака, Олександра Колтуновича, Рената Кузьміна і Тетяни Плачкової провели зустріч зі "своїми російськими колегами - депутатами Державної думи Російської Федерації", інформує пресслужба політсили.

З боку Росії в переговорах узяли участь також голова комітету з питань СНД, євразійської інтеграції і зв'язків зі співвітчизниками Леонід Калашников, член комітету Держдуми з інформаційної політики Вадим Дєньгін і інші.

Фото: zagittya.com.ua

Згідно з повідомленням, парламентарії України і Росії обговорили тему мирного врегулювання конфлікту на Донбасі і виконання Мінських угод, "безальтернативність яких визнано в усьому світі".

Медведчук під час зустрічі запропонував створити міжпарламентське об'єднання "в нормандському форматі", куди має ввійти і Росія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram