ГоловнаПолітика

Семеро фігурантів "справи Хізб ут-Тахрір" залишаться в СІЗО до кінця березня

Більшість судових засідань були проведені в закритому форматі.

Семеро фігурантів "справи Хізб ут-Тахрір" залишаться в СІЗО до кінця березня
Фото: Depositphotos/AndreyPopov

Семеро фігурантів другої сімферопольської "справи Хізб ут-Тахрір" залишаться під арештом до 27 березня 2020 року.

Під час трьох судових процесів 10 березня в судах Ростова-на-Дону і Таганрога в Росії судді винесли однакові рішення для Сейрана Муртази, Асана Янікова, Аліма Карімова, Акіма Бекірова, Іззета Абдуллаєва, Сеітвелі Сеітабдієва і Руслана Сулейманова.

Про це Крим.Реалії розповів адвокат Рустем Кямілєв.

"Більшість сьогоднішніх судових засідань були проведені в закритому форматі за клопотанням слідчого. Тобто абсолютно стандартні "копіпастні" формулювання про те, що можуть бути розголошені якісь дані з матеріалів кримінальної справи. Власне, всі клопотання сторони захисту були відхилені, зокрема і клопотання Іззета Абдуллаєва, в якому він виявив бажання ознайомлюватися з матеріалами справи разом зі своїм адвокатом, тобто зі мною", - зазначив адвокат.

Рустем Кямілєв заявив, що нарікань на стан здоров'я у заарештованих кримських татар немає, але є скарги на умови утримання в СІЗО.

"Вони, звичайно, скаржаться на клопів, тарганів і всю ту живність, що присутня у них в камерах. Але загалом скарг саме щодо стану здоров'я ні в кого немає", - наголосив Кямілєв.

27 березня 2019 року російські силовики провели в Криму обшуки в будинках кримськотатарських активістів, зокрема активістів громадського об'єднання "Кримська солідарність". Всього було затримано 24 активістів за обвинуваченням в участі у забороненій в Росії та анексованому Криму організації "Хізб ут-Тахрір". Едем Яячіков - зник, його місцеперебування досі невідоме. Пізніше був затриманий ще один підозрюваний - Раїм Айвазов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram