ГоловнаПолітика

Зеленський вніс у Раду законопроєкт про удосконалення СБУ

Документ внесено 10 березня як невідкладний.

Зеленський вніс у Раду законопроєкт про удосконалення СБУ
Фото: пресс-служба президента

Президент Володимир Зеленський вніс до парламенту проєкт закону про внесення змін до закону України "Про Службу безпеки України" щодо удосконалення організаційно-правових засад діяльності СБУ (№3196).

Президент 10 березня подав до парламенту цей законопроєкт як невідкладний. Зараз документ перебуває на розгляді керівництва Верховної Ради, передає Інтерфакс-Україна.

Тексту законодавчої ініціативи та супровідних документів на сайті парламенту станом на вечір вівторка немає.

Крім того, Зеленський вніс до парламенту законопроєкти "Про внесення змін до Податкового кодексу України у зв'язку з новою редакцією закону України "Про Службу безпеки України" (№3197) і "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України у зв'язку з новою редакцією закону України "Про Службу безпеки України" (№3198).

На сайті парламенту також наразі немає текстів цих законопроєктів і супровідних документів до них.

Як повідомлялося, 4 березня голова СБУ Іван Баканов заявив, що проєкт закону про реформу Служби безпеки України буде внесений до Верховної Ради найближчими днями.

"Стратегічні орієнтири оновленої СБУ чітко визначені: це сучасна і ефективна служба, яка здатна нейтралізувати у своєму зародку будь-яку загрозу. Вірю, що в цьому нам допоможе новий закон про СБУ, який, я сподіваюся, днями з'явиться у Верховній Раді", - сказав Баканов з трибуни парламенту в середу ввечері.

Він наголосив, що положення і норми, які передбачаються законопроєктом СБУ, є дискусійними. "Готовий до компромісу", - наголосив Баканов.

Водночас він додав, що СБУ і до ухвалення закону змінює підходи до своєї роботи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram