ГоловнаПолітика

Постпред України в ООН підтримав заходи боротьби з коронавірусом

Кислиця визнав боротьбу з коронавірусом унікальною можливістю змінити застарілі методи роботи в ООН.

Постпред України в ООН підтримав заходи боротьби з коронавірусом
Сергей Кислица
Фото: Укринформ

Постійний представник України в ООН Сергій Кислиця прокоментував рішення ООН ввести обмежувальні заходи у зв'язку з поширенням коронавірусної інфекції у світі.

Кислиця позитивно оцінив зусилля ООН у боротьбі із поширенням SARS-CoV-2.

"Україна позитивно ставиться до заходів, які сьогодні оголосили в ООН з метою мінімізації ризиків поширення вірусу COVID-19. Це стосується, зокрема, скасування засідань із залученням представників зі столиць. Підтримуємо також зусилля Генерального секретаря ООН, зокрема організацію роботи співробітників секретаріату дистанційно", - сказав посол у коментарі LB.ua.

Постпред України в ООН вважає поширення коронавірусної інфекції безпрецедентним викликом.

"Перед нами - безпрецедентний виклик. Усі можливі заходи повинні бути вжиті, але без паніки. Ми повинні керуватися науковим підходом і здоровим глуздом", - зазначив Сергій Кислиця.

Він акцентував на тому, що коронавірус привернув увагу також до застарілих проблем організації.

"Хочу привернути увагу до того, що боротьба з коронавірусом - це не тільки проблема, серйозність якої під сумнів ніхто не ставить. Це і можливість. Унікальна можливість змінити застарілі методи роботи, яких через роздуту бюрократію і політичний саботаж з боку деяких держав десятиліттями не може позбутися ООН. Йдеться насамперед про використання сучасних інформаційних технологій, спрощення та зменшення документообігу та кількості засідань, запровадження на постійній основі дистанційної форми роботи. Це, зокрема, дозволить зменшити навантаження на регулярний бюджет ООН, який останнім часом і так недофінансований", - заявив Сергій Кислиця.

"За злою іронією долі, ця біда нас повинна навчити. Коронавірус особливо небезпечний для літніх людей. Нашій організації цього року виповнюється 75 років. Як і з випадком COVID-19, після того, як ця криза закінчиться, ООН повинна виробити імунітет до пережитків минулого. Отже, цей виклик повинен стати не вироком, а імунізацією та можливістю позбутися шкідливих звичок", - додав дипломат.

Як повідомлялося, раніше сьогодні ООН ввела обмежувальні заходи у зв'язку з поширенням коронавірусу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram