ГоловнаСуспільствоПодії

Прокуратура Криму відкрила справу за фактом обшуків кримських татар у Бахчисараї

Кримінальне провадження відкрито за фактом порушення недоторканності житла.

Прокуратура Криму порушила кримінальне провадження за фактом проведення низки незаконних обшуків у семи домогосподарствах кримських татар в окупованому Бахчисараї. Про це повідомили в пресслужбі прокуратури.

Фото: ark.gp.gov.ua

Кримінальне провадження відкрито за фактом порушення недоторканності житла згідно з ч. 2 ст. 162 Кримінального кодексу України.

"Незаконні обшуки на тимчасово окупованій території мають широкомасштабний і систематичний характер і не мають нічого спільного з правоохоронною діяльністю, оскільки спрямовані виключно на залякування населення та переслідування осіб", - зазначив прокурор АР Крим Ігор Поночовний.

Нагадаємо, унаслідок незаконних обшуків ФСБ затримано п'ятьох осіб: Енвера Мустафаєва, Сейтумера Сейтумерова (історик - КР), Османа Сейтумерова, Амета Сулейманова, Рустема Сейтмеметова. Їх відвезли у відділок ФСБ.

Усім затриманим інкримінується стаття 205.5 Кримінального кодексу РФ (організація діяльності терористичної організації і участь у діяльності такої організації).

Після анексії Криму Росією російська влада переслідує кримських мусульман за звинуваченням у приналежності до ісламської партії "Хізб ут-Тахрір". Організація в РФ заборонена і визнана терористичною, але вільно діє в Україні і більшості європейських країн.

У "справі Хізб ут-Тахрір" в ув'язненні перебуває понад 60 кримських мусульман. Майже всі вони визнані російським правозахисним рухом "Меморіал" політичними в'язнями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram