ГоловнаСуспільствоЖиття

Болгарія екстрадує фігуранта справи Гандзюк Левіна

Апеляційний суд міста Бургас підтвердив це рішення.

Болгарія екстрадує фігуранта справи Гандзюк Левіна
Подозреваемый в организации нападения на Екатерину Гандзюк Алексей Левин
Фото: hromadske.ua

Апеляційний суд міста Бургас (Болгарія) розглянув скаргу підозрюваного в організації вбивства Катерини Гандзюк Олексія Левіна на рішення суду першої інстанції про його екстрадицію в Україну і підтвердив це рішення.

Про це повідомляють на сайті Офісу генерального прокурора.

"Тож компетентними органами Республіки Болгарія задоволено підписаний Русланом Рябошапкою запит Офісу генерального прокурора про екстрадицію вказаної особи", - йдеться в повідомленні.

Зазначають, що після фактичної передачі Левіна українським правоохоронним органам будуть проведені всі необхідні процесуальні дії для якнайшвидшого розслідування злочину і скерування до суду обвинувальних актів.

Нагадаємо, активістку Катерину Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою 31 липня 2018 року. 4 листопада Гандзюк померла в лікарні. За звинуваченням у нападі на Гандзюк уже засуджено Сергія Торбіна, Віктора Горбунова, Володимира Васяновича, В'ячеслава Вишневського і Микиту Грабчука.

Підозрюваними в замовленні й організації нападу є Мангер і Левін. Їх провадження припинено у зв'язку з оголошенням Левіна в розшук.

Наприкінці січня 2020 року Олексія Левіна затримали в Болгарії, де він проживав останнім часом разом зі своєю співвітчизницею. 27 січня болгарський суд заарештував його на 40 діб. Після чого президент Володимир Зеленський обговорив з прем'єром Болгарії екстрадицію Левіна, а 22 лютого суд у Болгарії її дозволив.

24 лютого адвокати Владислава Мангера, підозрюваного в замовленні нападу на херсонську активістку, звернулися до суду з клопотанням відновити провадження щодо нього, яке було припинено через розшук Левіна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram