ГоловнаСуспільствоЖиття

У податковій найближчим часом проведуть переатестацію співробітників

План атестації вже підготовлений.

У податковій найближчим часом проведуть переатестацію співробітників
Фото: пресс-служба

У Державній податковій службі України анонсували найближчим часом проведення переатестації співробітників. Про це повідомив голова відомства Сергій Верланов в інтерв'ю агентству УНІАН.

"План атестації вже підготовлений. На сьогодні ми займаємося формуванням комісії, розробляємо тестові завдання і найближчим часом почнемо атестацію. Почнемо з керівників підрозділів як центрального апарату, так і керівництва територіальних апаратів податкової", - зазначив Верланов.

До переатестації працівників податкової залучають правоохоронців. Зокрема, до правоохоронних органів повторно надсилатимути запити щодо співробітників податкової, щоб перевірити наявність інформації про недобросовісні дії податківців.

Підставою для переатестації можуть стати підозри на причетність працівників податкової до схем з ухилення від сплати податків, а також з повернення податку на додану вартість. Водночас, за словами Верланова, проблем з відшкодуванням ПДВ немає, оскільки цей процес автоматизований.

Нагадаємо, 15 січня на той момент ще прем'єр-міністр Олексій Гончарук доручив за два тижні підготувати і подати в Кабмін план переатестації всіх співробітників Державної податкової служби в зв'язку з виявленням корупції в управлінні ДПС в Одеській області. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram