ГоловнаПолітика

Поліція викрила розкрадання понад 2 млн гривень під час ремонту системи опалення в Раді

Слідчі з'ясували, що зловмисник провернув оборудку завдяки "допомозі" деяких посадових осіб Апарату парламенту.

Поліція викрила розкрадання понад 2 млн гривень під час ремонту системи опалення в Раді
Фото: 112.ua

Слідчі Головного слідчого управління Нацполіціі викрили та задокументували злочинну діяльність директора підприємства, який 2016 року привласнив понад 2 млн гривень державних коштів.

Про це повідомляється на сайті Міністерства внутрішніх справ.

"Поліцейські встановили, що фігурант у 2016 році привласнив понад 2 млн гривень держкоштів. Гроші призначалися для реконструкції систем опалення - холодопостачання і зміни нагрівальних приладів в адміністративних будинках Верховної Ради", - йдеться в повідомленні.

Крім того, слідчі з'ясували, що зловмисник провернув оборудку завдяки "допомозі" деяких посадових осіб Апарату парламенту.

Підозрюваному інкримінують три статті Кримінального кодексу: ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах), ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) і ст. 366 (складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, скоєних групою осіб).

Обвинувальний акт уже спрямовано до суду.

Підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, влітку 2018 року фахівці вперше за 45 років почали роботи з ремонту куполу Верховної Ради. 2017 року Інститут сталевих конструкцій імені Шимановського розробив проектно-кошторисну документацію, на підставі якої в травні-червні 2018 роки провели тендер. Підрядником реконструкції було обрано будівельно-реставраційну фірму "Відродження", яка раніше працювала над Маріїнським палацом. Вартість договору склала 7 млн гривень.

Також було відремонтовано тритонну люстру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram