ГоловнаПолітика

Резніков повідомив, що Україна пропонуватиме окрему від мінських переговорів платформу для деокупації Криму

Питання звільнення півострова будуть обговорювати окремо від Донбасу.

Резніков повідомив, що Україна пропонуватиме окрему від мінських переговорів платформу для деокупації Криму
Фото: Макс Левин

Україна обговорюватиме питання деокупації Криму з міжнародними партнерами окремо від мінських переговорів. Про це в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" повідомив віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, перший заступник голови делегації України в Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі Олексій Резніков.

"По Криму буде окрема платформа, тому що наявний нині "Мінськ" зі самого початку створювався для вирішення питання Донбасу - для припинення військової агресії Росії проти України", - повідомив він.

Резніков підкреслив, що питання деокупації Криму так само важливе, як і деокупація Донбасу. Він додав, що питання відновлення постачання води в тимчасово окупований Крим не обговорювалося і не буде обговорюватися.

"Ніхто нічого не збирається відновлювати. Є проста відповідь: після деокупації в наш Крим ми постачаємо нашу воду", - зазначив він.

Нагадаємо, що в березні прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна повинна подавати воду в окупований Крим. Пізніше він уточнив, що Україна повинна забезпечувати кримчан водою в разі потреби. За його словами, для промислових і військових об'єктів у Криму воду не подаватимуть.

В Офісі президента у відповідь на заяву прем'єра повідомили, що "ніякої води в Крим до повної деокупації півострова" не постачатимуть.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram