ГоловнаСуспільствоПодії

Суд повторно заарештував російське судно, яке незаконно видобувало пісок у Криму

Збитки становлять понад 140 млн гривень.

Суд повторно заарештував російське судно, яке незаконно видобувало пісок у Криму
Фото: facebook.com/LlutsenkoYuri

Печерський районний суд Києва 16 травня 2020 року задовольнив клопотання Головного слідчого управління Нацполіції і повторно заарештував російське судно, яке займалося незаконним видобутком піску в заповідних зонах Чорного моря біля узбережжя окупованого Криму.

Про це повідомляє сайт Офісу генерального прокурора.

"Арешт на вказане судно за клопотанням прокуратури АР Крим було накладено 16 липня 2018 року Приморським районним судом Одеси як забезпечення відшкодування збитків за нелегальний видобуток природних копалин, які, згідно з висновком експертизи, сягають більш як 140 млн грн", – йдеться в повідомленні.

13 травня 2020 року цей же суд скасував арешт судна, попри те, що через зміну органу досудового розслідування, справа більше не належало до підсудності районного суду Одеси.

Зараз прокуратура Криму оскаржує це рішення в Апеляційному суді Одеської області.

Нагадаємо, у травні 2018 року український суд заарештував російське судно-земснаряд "Печора" в справі про незаконний видобуток піску в анексованому Росією Криму. А 10 квітня того ж року в цьому кримінальному провадженні накладено арешт на судно Seabreeze, яке належить російській компанії.

Згідно з даними ГПУ, видобуток піску проводився для будівництва моста через Керченську протоку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram