ГоловнаСуспільствоОсвіта

"Всеукраїнська школа онлайн" покаже урок до Дня пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу

У ньому візьмуть участь Таміла Ташева, Наріман Алієв, Севгіль Мусаєва і Джамала.

"Всеукраїнська школа онлайн" покаже урок до Дня пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу
Фото: Lb.ua

Завтра, 18 травня, ряд телеканалів у рамках проєкту "Всеукраїнська школа онлайн" транслюватиме для учнів середніх і старших класів спеціальний урок, присвячений Дню пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

Про це повідомляє Офіс президента.

В уроці візьмуть участь заступник постійного представника президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева, кінорежисер і сценарист Наріман Алієв, головний редактор онлайн-видання "Українська правда" Севгіль Мусаєва і народна артистка України Джамала.

"Юні українці повинні знати правду про страшну трагедію, яка зламала долі 180 тисячам кримських татар у 1944 році", - вважають на Банковій.

Фото: Офіс президента

Нагадаємо, Меджліс закликав підняти кримськотатарський прапор з траурною стрічкою і запалити свічку у вікні 17 травня о 21:00 у пам'ять про депортованих кримських татар.

З нагоди Дня пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу, який в Україні шанують 18 травня, на будівлі Офісу президента і Кабінету Міністрів ввечері 17,18 і 19 травня також покажуть світлову відео-інсталяцію.

Примусове виселення кримських татар з території їх історичного проживання відбулося у роки Другої світової війни. За різними оцінками, тільки у перші роки вигнання внаслідок голоду, масових захворювань, знущань і каторжних робіт у місцях спецпоселень загинуло понад 46% кримських татар.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram