ГоловнаПолітика

Порошенко з групою депутатів прийшов в офіс Венедіктової

Генеральна прокурорка підписала підозру одному з лідерів опозиції.

Порошенко з групою депутатів прийшов в офіс Венедіктової
Фото: eurosolidarity.org

Народний депутат, колишній президент Петро Порошенко з адвокатами і групою депутатів прийшов в Офіс генеральної прокурорки Ірини Венедіктової, "щоб сказати їм в очі, що вони порушують Конституцію і перетворюють Україну в авторитарний режим".

Про це повідомила пресслужба очолюваної Порошенком партії "Європейська Солідарність".

"Тільки що ви бачили, що в ДБР абсолютно незаконно особа, яка не назвалася, намагалася продемонструвати спробу висунути підозру. У справі, яку генеральний прокурор Рябошапка назвав «юридичним трешем», що пов'язаний з реалізацією конституційних повноважень президента про призначення заступника голови Служби зовнішньої розвідки", - сказав Порошенко.

Він підкреслив, що висунути підозру чинному народному депутату може тільки генеральний прокурор.

"І ми, безумовно, будемо захищати демократію в Україні. Я ще раз підкреслюю, що нічого спільного з верховенством права, з демократією, з захистом, з розслідуванням злочинів це не має. Це називається подвійні стандарти, переслідування опозиції і вкидання проти лідера опозиції", - упевнений Порошенко.

"Цим займався на нашій пам'яті Янукович. Я дуже шкодую, Володимире Олександровичу, що ви даєте незаконні вказівки генеральному прокурору, «на 300% вашій людині», виконувати злочинні накази. Я ще раз підкреслюю - передзвоніть Януковичу в Росію і запитайте, чим у нього все це завершилося. І своєчасно зупиніться. Так буде краще для вас, так буде краще для України", - закликав Порошенко, заочно звертаючись до Зеленського.

Після тривалого сперечання Венедіктова прийняла Порошенка і його колег по Верховній Раді.

Нагадаємо, Офіс генерального прокурора повідомив Порошенка про підозру за ч. 4 ст. 27 ч. 4 ст. 41 ч. 4 ст. 426-1 Кримінального кодексу. Санкція цієї статті передбачає від 7 до 10 років позбавлення волі.

Порошенка підозрюють у тому, що, будучи президентом України, в 2018 році шляхом видання "відверто злочинного наказу" схилив голову Служби зовнішньої розвідки України до перевищення ним влади і службових повноважень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram