ГоловнаПолітика

«Європейська Солідарність» збирає голоси за відставку уряду

Уже зібрано 70 голосів.

«Європейська Солідарність» збирає голоси за відставку уряду
Фото: kmu.gov.ua

Політична фракція «Європейська Солідарність» звернулася до колег з фракцій «Голос», «Батьківщина» і депутатських груп «За майбутнє», «Довіра» із закликом дати свої підписи за відставку уряду Дениса Шмигаля.

Звернення розміщено на офіційному сайті «Євросолідарності».

У «ЄС» вважають, що нинішній Кабмін тільки збільшив кризу, що залишилася після уряду Олексія Гончарука.

«Вітчизняна промисловість падає рекордними темпами, зростає безробіття, діра в бюджеті вже досягла 300 млрд, з початку року не виконується бюджет, відверто знищується атомна енергетика, руйнується енергетична незалежність країни. Влада втратила контроль над криміногенною обстановкою і безпекою в державі і не може її відновити», - вважають в «Європейській Солідарності».

Також, на думку фракції, уряд не зумів забезпечити ні належного соціального захисту, ні засобів індивідуального захисту для медичних працівників в розпал епідемії, незважаючи на виділені 65 млрд гривень в спецфонд для боротьби з COVID-19.

«Уряд не розуміє, що завершення карантину не завершить економічної кризи в Україні - тому що криза викликана не коронавірусом, а некомпетентністю влади. Щоб протидіяти наближенню катастрофи, у Верховній Раді ініційована процедура відставки уряду», - відзначили у фракції Порошенка.

«Європейська Солідарність» повідомила, що зібрані вже 70 з необхідних 150 підписів за відставку Кабміну і закликала фракції і депутатські групи підписати документ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram