ГоловнаПраво

Венедіктова заявила, що службове розслідування щодо Холодницького виявило порушення в його роботі

Дисциплінарну скаргу передали на розгляд комісії.

Венедіктова заявила, що службове розслідування щодо Холодницького виявило порушення в його роботі
Фото: Макс Требухов

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова повідомила, що службове розслідування стосовно керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назара Холодницького виявило низку порушень у його роботі. Про це вона заявила в інтерв'ю "Українським новинам".

"Службове розслідування завершено. Факти порушення вимог КПК, Закону "Про прокуратуру" та Положення про Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру знайшли своє підтвердження", – сказала вона.

Дисциплінарна скарга щодо Холодницького передана на розгляд дисциплінарної комісії.

Також Венедіктова повідомила, що з Холодницьким її пов'язують виключно робочі відносини.

Нагадаємо, що 26 травня генпрокурорка Ірина Венедіктова звинуватила керівництво і прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в бездіяльності й пообіцяла відреагувати на це. Вона повідомила, що у резонансних та актуальних провадженнях, у яких підозри були повідомлені ще два-чотири роки тому, досі не завершено слідство, а винні не притягнуті до відповідальності.

У САП у відповідь на це опублікували відкритий лист, де відзначили, що генпрокурорка і його заступники не мають права давати вказівки співробітникам Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та здійснювати дії, які стосуються виконання прокурорами повноважень.

27 травня Венедіктова відповіла на цей лист, заявивши, що закликала прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури показати "яскраві приклади" судових вироків корупціонерам. У той же день Спеціалізована антикорупційна прокуратура попросила генпрокурорку Ірину Венедіктову припинити публічні звинувачення на адресу САП.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram