ГоловнаПолітика

Суд знову заарештував ексміністра Кожару і збільшив для нього заставу

Тепер він зможе вийти з СІЗО в разі внесення ще 12 млн гривень.

Суд знову заарештував ексміністра Кожару і збільшив для нього заставу
Фото: zik.ua

Київський апеляційний суд скасував рішення суду, який зменшив розмір застави колишньому міністру закордонних справ Леоніду Кожарі з 14 до 2 млн гривень, після внесення яких він вийшов з СІЗО, і взяв його знову під варту із заставою 14 млн гривень.

Про це повідомила пресслужба Офісу генпрокурора, передають "Українські Новини".

"Задовольнили нашу апеляцію і обрали утримання під вартою із заставою 14 млн гривень", - розповіли у відомстві.

Таким чином, Кожара зможе вийти з СІЗО в разі внесення ним ще 12 млн гривень.

Дочка вбитого підприємця Катерина Старицька написала у фейсбуці, що в неї є надія на правосуддя.

"Кожарі повернули заставу в розмірі 14 млн і винесли постанову взяти під варту в залі суду. Є ще надія на наше правосуддя", - написала вона.

Нагадаємо, колишній керівник телеканалу "Інтер", генеральний директор Atlantic Group Сергій Старицький загинув у результаті вогнепального поранення 21 лютого. Сталося це в будинку Кожари, коли ексміністр з дружиною і Старицьким випивали.

Дружина Кожари заявила, що гість вистрілив собі в голову з пістолета господаря, але слідство вважає, що Старицький міг не сам накласти на себе руки. Тому 25 березня Кожарі висунули підозру у вбивстві та призначили заставу в розмірі 14 млн гривень. Пізніше суму застави зменшили до 2,1 млн гривень.

21 травня після внесення застави Кожара вийшов з СІЗО.

Кожара був головою МЗС з 24 грудня 2012 року до 23 лютого 2014 року, коли його відправили у відставку разом з іншими одіозними міністрами - Дмитром Табачником і Раїсою Богатирьовою. Решта Кабміну протрималася тоді ще кілька днів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram