ГоловнаПолітика

За три роки безвізу українці оформили 11,5 млн біометричних закордонних паспортів

11 червня 2017 року набув чинності безвізовий режим між Україною і ЄС.

За три роки безвізу українці оформили 11,5 млн біометричних закордонних паспортів
Фото: depositphotos.com/rossandhelen

За три роки безвізового режиму з Європейським Союзом українці оформили 11,5 млн біометричних закордонних паспортів.

Про це повідомляється на сайті Державної Міграційної служби

"11 травня 2017 Рада ЄС схвалила надання безвізового режиму для громадян України які є власниками біометричних закордонних паспортів, а вже через місяць – 11 червень 2017 року – українці офіційно отримали можливість подорожувати до Євросоюзу без віз. За три роки безвізу підрозділи Міграційної служби оформили понад 11,5 млн паспортів для виїзду за кордон. Загалом, з моменту введення в Україні біометричних закордонних паспортів (січень 2015 року) оформлено вже 15 млн таких документів", – йдеться в повідомленні.

В останні місяці через карантин спостерігається спад кількості оформлених закордонних паспортів, оскільки у цей період надання цієї держпослуги здійснювалося лише у виняткових випадках.

"Однак, після послаблення карантинних заходів кількість бажаючих оформити паспорт громадянина України для виїзду за кордон знову зростає", – відзначили в ДМС.

Нагадаємо, 11 червня 2017 року набув чинності безвізовий режим між Україною і ЄС, який дозволяє українцям перебувати на території країн ЄС не більше 90 днів протягом 180-денного періоду. Також громадяни України зможуть відвідати за біометричним паспортом ще чотири держави, що входять у шенгенську зону, але не перебувають у складі Євросоюзу: Швейцарію, Норвегію, Ісландію та Ліхтенштейн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram