ГоловнаПолітика

Зеленський: влада зіпсувала Богдана

"З владою треба впоратися. Треба залишитися людиною і поважати інших".

Зеленський: влада зіпсувала Богдана
Фото: Макс Левин

Президент Володимир Зеленський вважає, що колишній глава його офісу Андрій Богдан не витримав випробування владою.

Про це він сказав в інтерв'ю "Українській правді".

"Мені здається, що влада для нього не корисна для його особистості. Вона його сильно змінює. У нього є нормальні риси, професійні якості. І те, що я побачив, на жаль, він цього не бачив. З владою треба впоратися, треба не змінюватися як людина. Треба залишитися людиною й поважати інших, як зсередини команди, так і зовні", – розповів президент.

За його словами, у якийсь момент стало зрозуміло, що Богдан вносить розкол у команду Офісу президента, тому йому довелося піти. Він вважає, що врятував цим Богдана. "Я не впевнений, що він зараз також так думає, але це вже його справа", – сказав президент.

"Я вважаю, що із самого початку в мене було неправильне рішення з ним через главу Офісу. Тому що із самого початку я вважав, що він сильний юрист, він хоче садити, те, що він говорив, і він повинен йти на генпрокурора. Я так вважав… Я із самого початку хотів, щоби він був потужним генеральним прокурором України", – зізнався Зеленський.

При цьому він додав, що не вважає помилкою призначення Богдана главою Офісу президента – на той момент він був найкращою людиною.

Зеленський підкреслив, що зараз не спілкується з Богданом.

Нагадаємо, що Богдан був одним із перших кадрових призначень Зеленського. До призначення в Адміністрацію (пізніше – Офіс) президента Богдан був адвокатом олігарха Ігоря Коломойського.

11 лютого 2020 року президент Володимир Зеленський підписав указ про звільнення Андрія Богдана з посади голови Офісу президента України. Новим главою ОП став Андрій Єрмак, який раніше був помічником Зеленського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram