ГоловнаПолітика

Голова Львівської ОДА публічно відповів Бужанському на запит про дивізію "Галичина"

Козицький вказав на зловживання депутатським статусом.

Голова Львівської ОДА публічно відповів Бужанському на запит про дивізію "Галичина"
Фото: loda.gov.ua

Голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький публічно відповів народному депутату Максиму Бужанському ("Слуга народу") на його запит про дивізію "Галичина".

Депутат цікавився ім'ям людини, яка поставила на сайт ЛОДА новину про 77 річницю створення Першої української дивізії "Галичина" Української національної армії.

Козицький у своєму фейсбуці повідомив, що відправив Бужанському відповідь, і записав невелике звернення до депутата.

"Стаття 16 закону України про статус народного депутата свідчить, що народний депутат має право на звернення до органів державної влади та їх посадових осіб виключно з питань, пов'язаних із депутатською діяльністю. З тексту вашого депутатського звернення незрозуміло, для яких цілей і розв'язання яких питань, пов'язаних із депутатською діяльністю Бужанського Максима Аркадійовича, направлено це звернення", – сказав голова Львівської області.

На його думку, це може свідчити про використання Бужанським статусу депутата в особистих цілях.

Він додав, що місцеві державні адміністрації входять у систему виконавчої влади, підконтрольні й підзвітні Президенту та Кабінету Міністрів.

"І наостанок. Шановний народний депутат, невеликий екскурс в історію. Мотивацією українських воїнів при вступі у формування першої української дивізії "Галичина" УНА не була колаборація, а недопущення комунізму й більшовизму на західноукраїнські землі й боротьба за незалежну соборну українську державу", – сказав Козицький.

Він нагадав, що позиція президента Володимира Зеленського теж полягає в тому, що всі, хто захищав Україну, – герої.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram