ГоловнаПолітика

Зеленський: я не вірю Порошенку, він не мій президент

Шостий президент розповів про своє ставлення до попередника.

Зеленський: я не вірю Порошенку, він не мій президент
Фото: instagram/zeteam2019

Президент Володимир Зеленський розповів, що не вірить своєму попереднику Петрові Порошенку й не чекає від нього допомоги.

В інтерв'ю "Українській правді" президент повідомив, що на початку його каденції Порошенко хотів із ним зустрітися, але він не бачив у цьому ніякого сенсу. "Чи не бачив у цьому сенсу через те, що все, що говорив до цього Петро Порошенко, я вважаю неправдою. Я реально вважаю, що він досвідчений маніпулятор і досвідчений політик. Тому я йому не вірю", – сказав Зеленський.

Він вважає, що з боку колишнього президента під час виборчої кампанії лилося багато бруду.

"Він витирав об мене, мою сім'ю, ці ботоферми… Вони мене тільки ображали, і в цьому була вся їхня брехня: що я там наркоман, я там ще щось… Я пройшов довгий шлях цієї брехні, далі я роблю висновки про те, що він робив як президент. Я не довіряю йому, не вірю, він не мій президент", – сказав Зеленський.

Зеленський розповів, що Порошенко багато разів хотів із ним зустрітися. "Казав, ми можемо знайти взаєморозуміння, там якусь допомогу на міжнародній арені. А він розповідав про мене якісь байки міжнародним партнерам із самого початку. Кожен раз, коли я зустрічався з лідерами з-за кордону, вони мене сприймали спочатку як… Насторожено? Дуже. Як ворога України. Такий посилений психологічний портрет зробив сам пан Петро Олексійович або його люди", – стверджує президент.

Зеленський зазначив, що зрештою він погодився зустрітися з Порошенком, і вони багато про що говорили.

"Я був, чесно кажучи, навіть більш дипломатичним, ніж зараз, коли говорю про нього. Я вважаю, що його головна помилка, що він вважає себе президентом України. Досі. І далі так буде вважати. І навіть пройде 10 років, він буде вважати, що він єдиний, який щось там зробив для України, а всі решта ніхто. Так воно й буде, повірте мені", – розповів Зеленський.

При цьому він переадресував до правоохоронних органів питання, чи повинен Порошенко "сісти".

"Я що, йому суд? Ну, давай серйозно. Людина має "сидіти", якщо є за що "сидіти". Ось і все. А за що "сидіти", встановлюють правоохоронні органи, потім вирок виносить суд", – сказав Зеленський.

Нагадаємо, що 10 червня Офіс генерального прокурора повідомив про підозру Порошенко ч. 4 ст. 27 ч. 4 ст. 41 ч. 4 ст. 426–1 Кримінального кодексу. Санкція цієї статті передбачає від 7 до 10 років позбавлення волі.

Порошенка підозрюють в тому, що, будучи президентом України, у 2018 році за допомогою видання "явно злочинного наказу" схилив голову Служби зовнішньої розвідки України до перевищення ним влади і службових повноважень із метою призначення першим заступником Сергія Семочка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram