ГоловнаПолітика

Адвокат Ілля Новіков: Офіс генпрокурора готує дві кримінальні справи проти Порошенка за хуліганство

За його словами, один епізод стосується поїздки п'ятого президента в Запоріжжя, другий - у Червоноград.

Адвокат Ілля Новіков: Офіс генпрокурора готує дві кримінальні справи проти Порошенка за хуліганство
Фото: eurosolidarity.org

В Офісі генерального прокурора готують два кримінальні провадження за хуліганство проти п'ятого президента України і народного депутата Петра Порошенка. Про це повідомив адвокат Порошенка Ілля Новіков в ефірі телеканалу "Прямий".

За словами правозахисника, інформацію про підготовку підозр йому повідомили джерела з Офісу генпрокурора.

"Сюжет такий - "хуліганство, вчинене п'ятим президентом Порошенком з особливим цинізмом і зневагою до суспільства. Один епізод був 25 лютого, а другий - 27 лютого минулого року під час поїздки по Запоріжжю і Червонограду", - пояснив Ілля Новіков.

За його словами, в ситуації з політичним переслідуванням Порошенка Офіс генпрокурора під керівництвом Ірини Венедіктової і ДБР перетнули червоні лінії, "якими закінчується здоровий глузд і адекватність".

"Це стиль поведінки, запозичений у російських чиновників, яких не хвилює ні законність, ні репутація в суспільстві, а виконують найабсурдніші вказівки зверху", - заявив адвокат.

Нагадаємо, що 10 червня Офіс генпрокурора повідомив Петру Порошенку про підозру у тому, що на посаді президента України, в 2018 році шляхом видання "очевидно злочинного наказу" схилив голову Служби зовнішньої розвідки України Сергія Семочка до перевищення ним влади і службових повноважень.

Порошенкові закидають ч. 4 ст. 27, ч. 4 ст. 41, ч. 4 ст. 426-1 Кримінального кодексу. Санкція цієї статті передбачає від 7 до 10 років позбавлення волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram