ГоловнаСуспільствоПодії

У Харкові затримали чоловіка, якого підозрюють у роботі на військову розвідку Росії

Його завербували під час поїздки в РФ.

У Харкові контррозвідка СБУ викрила і затримала громадянина України, якого підозрюють у роботі на 74-й Розвідувальний центр Головного управління Генштабу Збройних сил Росії.

За версією слідства, його завербували спецслужби під час візиту в РФ. Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Російські куратори вибрали йому позивний "Сумрак" і дали завдання збирати інформацію з обмеженим доступом про військові частини Харківської області.

"У рамках кримінального провадження слідчі та контррозвідники СБУ задокументували факт збору "Сумрак" інформації з обмеженим доступом про ротацію військових бригади протиповітряної оборони Харкова в зону ООС", - ідеться в повідомленні.

Фото: СБУ

Підозрюваного затримали в центрі Харкова під час спроби отримання таблиці паролів для здійснення паролювання в повітряних радіомережах авіації ЗСУ та державної авіації, яка має гриф "секретно".

У чоловіка вилучили носії інформації з відомостями з обмеженим доступом. Йому оголосили про підозру в зраді.

Нагадаємо, наприкінці травня Офіс генерального прокурора порушив справу проти віцеадмірала, начальника штабу-першого заступника командувача Чорноморського флоту Російської Федерації за фактом підбурювання українських військових до державної зради під час окупації Криму в 2014 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram